Over mij

Ik ben Kyra Neijs, 33 jaar oud en moeder van Lara ('21) en Tom ('22). Ik woon in Breda samen met mijn lieve vriend Bas en onze grote vriendelijke reus Guusje. Voordat we kinderen hadden sportte ik graag, hield ik er van uitgebreid in de keuken te staan, en genoot ik van borrelavondjes met vrienden. Tegenwoordig is de balans verschoven; van uitgebreid kokkerellen naar een snelle maaltijd, voor het sporten moeten we nu bewust tijd maken en vinden de borrelavondjes niet meer zo vaak plaats, maar geniet ik des te meer van het babyzwemmen met beide kids. Lekker kneuterig, maar precies goed!

Ik ben positief, energiek en heb veel doorzettingsvermogen. Ik opereer onder het motto “ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”. Dit is gelijk ook wat ik vrouwen die voor het eerst zwanger zijn mee wil geven. Ik ben ontzettend nieuwsgierig en durf te vragen. Ik kom heel cool, calm and collected over. Ik denk dat dit eigenschappen zijn die mij een goede doula maken. 
Ondanks mijn onzekerheden in bepaalde vlakken barst ik ook van het zelfvertrouwen op andere vlakken. Zo geloof ik in mijn kracht om te kunnen baren, zoals elke vrouw deze kracht bezit. Hier wil ik tijdens het begeleiden van zwangeren ook de nadruk op leggen. Ik hoop vrouwen met vertrouwen te kunnen laten bevallen; vertrouwen in zichzelf, in haar baby, in het natuurlijke proces en in haar geboortepartner. 
Voor mij betekent dit voornamelijk dat ik kennis wil delen zodat de zwangere de regie heeft en kan behouden tijdens de baring. Hier komt ook mijn naam vandaan: de Baarheid. De waarheid over baren. Als je weet wat er kan gebeuren is het niet half zo spannend meer. Een goede voorbereiding ligt ten grondslag van het positief kunnen terugkijken, zelfs als het helemaal anders loopt dan gewenst. Ik wil het beestje ook bij de naam noemen (ja, er wordt vaak gepoept tijdens het bevallen of welke bijwerkingen je kan ervaren door pijnstilling) zodat het niet meer als een verrassing komt op het moment zelf.