Ervaringen van moeders 

die jou voor gingen

Eén team

"Ik wilde graag een andere ervaring tijdens mijn tweede bevalling ten opzichte van de eerste en heb daarom gekozen voor de begeleiding van doula Kyra. Wat een verschil! Alleen al de voorbereiding op de bevalling en de gedachte dat zij de gehele bevalling er bij zou blijven gaf enorm veel rust. Daarnaast vind ik het intensieve contact in de laatste weken naar de bevalling toe prettig, omdat de laatste periode (voor mij) met ups maar ook downs gepaard ging. 

Ook tijdens de bevalling was het verschil groot. Dit keer heb ik het gevoel gehad dat we het als één team hebben volbracht, i.p.v. ik in mijn eentje. Mijn man was er veel meer bij betrokken dankzij Kyra en ook het contact met het ziekenhuis personeel voelde prettiger! 
Kyra heeft tijdens de bevalling op mijn verzoek foto’s en filmpjes gemaakt en wist hierbij precies de juiste momenten vast te leggen en heeft hier een mooi geboorteboek van gemaakt. Heel waardevol om terug te zien (en met het nabespreken/kraambezoek van Kyra) helpt dit samen tevens bij de ‘verwerking’ van deze mooie maar intense gebeurtenis.

Ondanks dat ook de tweede bevalling niet vanzelf ging, kijk ik er deze keer met een positief gevoel op terug en dat geeft zoveel rust!"

Vertrouwen om het samen te doen


Op 19 februari 2023 heb ik contact gezocht met Kyra – met 6 maanden zwanger was ik op haar website ‘de Baarheid’ gestuit en samen met mijn partner twijfelden we al een tijdje of we een doula bij de geboorte van ons eerste kindje wilden hebben. Na de eerste afspraak bij ons thuis voelde het voor ons beiden meteen goed; we voelden een klik, vertrouwen, en steun vanuit Kyra om ons tijdens de geboorte te begeleiden. 


Drie maanden lang heb ik als moeder contact gehad met Kyra. Buiten onze fysieke afspraken om, om de wensen voor de thuisbevalling te bespreken, sprak ik haar ook enkele keren per week via de app. Ze deelde ervaringen, praktische tips, en stelde me gerust. 


Op 23/05/23 begonnen voor mij om 04:00 ’s ochtends rustig aan de weeën. Samen met mijn partner hadden we over tijd veel kennis opgebouwd over wat we konden doen. In alle rust en ontspanning gingen we de dag in. We wandelden buiten, ik bakte een cake, keek Ronald Goedemondt, en samen speelden we spelletjes. Kyra en de verloskundige sloten zich rond 18:00 bij ons aan, tijdens het moment dat de actieve fase begon. Ik was thuis, onder de douche, met een klein aantal mensen bij wie ik me vertrouwd voelde. Om 20:23 kwam ons wonderlijke dochtertje ter wereld. 


Nu zijn we twee weken verder en kijken we terug op een bijzondere thuisbevalling. De geboorte heb ik als kalm, intens, transcendent, en bijzonder ervaren. Wij zijn als koppel ontzettend dankbaar geweest voor alles was Kyra voor ons heeft kunnen doen gedurende de zwangerschap, geboorte, en kraamtijd. Ze was een rots voor ons waar we op terug konden vallen, en die ons het vertrouwen gaf om in onszelf te geloven: wij konden dit samen. Kyra heeft ons gedurende alle fases rust, vertrouwen, en positiviteit weten te geven waar wij als koppel enorm uit konden putten. En nu, nu kunnen we vooral genieten van ons kleine dochtertje, en van elkaar.